1.11.2023 Koulutukset

Jyvälle järjestötyöstä -perehdytyskurssi käynnistyy tammikuussa

Hyvät palautteet kerännyt Jyvälle järjestötyöstä -koulutus alkaa taas tammikuussa. Perehdytyskurssi on tarkoitettu uusille työntekijöille, joille järjestötyö ei ole entuudestaan tuttua.

Kolme henkilöä palaveeraa neuvotteluhuoneessa. Kolme henkilöä palaveeraa neuvotteluhuoneessa.

Jyvälle järjestötyöstä -koulutus on saanut huikean myönteistä palautetta.

– Monet osallistujat ovat kokeneet, että heidän työnhallintansa parani ja he pystyivät hyödyntämään omaa osaamistaan aiempaa laajemmin. Oma työ ja koko järjestösektori koettiin merkityksellisemmäksi kuin ennen koulutusta. Se oli todella ilahduttavaa palautetta, Siviksen asiantuntija Heidi Ristolainen kertoo.

Uusille järjestötyöntekijöille tehty perehdytyskoulutus on osoittautunut tarpeelliseksi koulutukseksi. Järjestötyön perustiedot on napakasti paketoitu ja ajankohtaista tietoa jaetaan tehokkaasti. Erityisen hyödylliseksi on koettu yhdessä oppiminen ja kokemusten vaihtaminen.

Monet ovat kokeneet, että heidän työnhallintansa parani ja he pystyivät hyödyntämään omaa osaamistaan aiempaa laajemmin.

– Keskustelut muiden järjestöjen työntekijöiden kanssa on koettu antoisiksi. Yksi koulutuksen tavoitteista onkin verkostoitumisen edistäminen. Tavoite on toteutunut hyvin, sillä erilaisia yhteistyökumppanuuksia on syntynyt koulutuksen ansiosta, Ristolainen kertoo. 

Koulutuksesta saa hyötyä nykyiseen ja tulevaan

Jyvälle järjestötyöstä -koulutuksesta saa virallisen todistuksen ja 2,5 opintopisteen arvoisen suoritusmerkinnän, jonka saa halutessaan näkyviin myös Omaan Opintopolkuun.

Sivis järjestää Jyvälle järjestötyöstä -perehdytyskurssin seuraavan kerran 10.1.–14.2.2024 verkkokoulutuksena. Ilmoittautuminen koulutukseen on käynnissä ja päättyy 8. tammikuuta.

Perehdytyskurssi kestää yhteensä kuusi viikkoa. Se sisältää kolme koulutuspäivää, välitehtävää ja webinaaria.

– Koulutuksen osallistujat ovat kertoneet, että kurssin tehtävät toimivat kimmokkeina hyviin keskusteluihin omassa järjestössä. Lisäksi koulutuksessa kuulee, miten muissa järjestöissä toimitaan.

 

Ilmoittaudu 10.1.2024 alkavaan koulutukseen

 

Jyvälle järjestötyöstä (2,5 op)

 • Kenelle? Uusille järjestötyöntekijöille suunnattu koulutus järjestöalalla tarvittaviin tietoihin ja taitoihin.

  Mitä? Koulutuksessa paneudutaan järjestösektorin erityispiirteisiin, kuten järjestöjen hallintoon ja vaikuttamistyöhön. Koulutuksessa käsitellään myös alalle tyypillisiä työelämätaitoja. Koulutus antaa mahdollisuuden verkostoitua muiden tuoreiden työntekijöiden kanssa ja vaihtaa hyviä käytäntöjä.

  Sisältö:

  • Järjestöt yhteiskunnallisina toimijoina. Järjestötyön erityispiirteet ja tulevaisuusnäkymät, järjestöjen moninaisuus ja rahoitusmuodot, päätöksenteko- ja organisaatiorakenteet sekä oma organisaationi osana järjestökenttää.
  • Sosiaaliset suhteet ja vaikuttaminen. Järjestöt yhteiskunnallisina vaikuttajina, verkostoissa työskentely, osallistaminen ja fasilitointi sekä oma organisaationi vaikuttajana.
  • Järjestötyöntekijän työkalut. Projektin- ja ajanhallinnan perustaidot, oman osaamisen kehittäminen, työhyvinvoinnin ylläpitäminen ja oman työn kehittäminen.
  Ilmoittaudu koulutukseen

Koulutuksesta sanottua

 

Sain oikein hyviä työkaluja ihan konkreettiseen työssäjaksamiseen. Verkostot ja niiden mahdollisuus avautuivat minulle aivan uudella tavalla koulutuksen aikana.

Minulle tärkeitä olivat muiden hyvät vinkit ja kokemukset. Ymmärsin, että välillä on tervettä pysähtyä ihmettelemään, ettei koko ajan vain suorita.

Lisätietoja